19 Mart 2012 Pazartesi

Vicdan nakli yok muydu?





“İstanbul'da Zeytinburnu'nda intihar eden evli ve 2 cocuk annesi Moldovalı Olga Aygün'den alınan yüz, av tüfeğinin patlamasıyla yüzü parçalanan Kahramanmaraşlı Hatice Nergis'e nakledildi. Böylece Türkiye'de ilk kez bir kadına yüz nakli yapılmış oldu. “


Haber basında bu şekilde. Türkiye’de kadına yapılan ilk yüz nakli için alınan yüz şiddet maduru bir kadına ait. Neden şaşırdınız pardon?

Kocası, kadının organlarını bağışlarken “günahları affedilsin diye karımın organlarını bağışladım" demiş.


Oysa ki intihar eden Moldovalı kadın kocasından sürekli şiddet görüyormuş. Zaten hayatı güllük gülistanlık bir kadının intihar etmesi düşünülemez.


Anlamadığım; yetişkin olmayı kaldıramayan hasta ruhlu insanlar hem şiddetten yana bir tavır takınıyorlar, hem de utanmadan ve pişkince “zaten de günarkardı haspam” diye sağda solda vicdan istismarı yapmaya kalkıyorlar.

Bre mendebur! Bu kadın madem kötüydü, neden iki çocuk yaptın, madem günahkardı, pislikti neden boşamadın, madem sen bir melektin neden şiddet uyguladın?


Cevap yok.  Borcumu ne öderim, ne inkar ederim hesabı.

Kadın, bu dünya ikimize dar deyip imamın kayığına binmiş gitmiş ne de olsa. Meydan sana kalmış, şovunu yap şimdi doya doya basında medyada.


Şimdi bu ülkede hergün kadınlar günü kutlansa kaç yazar be gözüm?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder